Styret i Stord Islamske Kultursenter har starta ein huskomité for å finne eigna lokale for å etablere ein moské. Styreleiar Ramadan Abdi fremst i kvite klede. Foto: Facebook
- Annonse -

LESERBREV: Vi er rolige og moderate muslimer, og hardtarbeidende mennesker som bidrar i fellesskapet, skriver Stord islamske kultursenter.

Av: Ramadan Abdi, styreleder Stord islamske kultursenter

Det bor noen få hundre muslimer på Stord. Vi har brukt et lite kjellerlokale som gudshus og kulturhus inntil denne sommeren. I dag har vi ikke et forsamlingslokale. Vi leier fra tid til annen et rom her og der. Det er en situasjon som er lite verdig, og som vi ikke er særlig glad for.

Stord24.no lagde en sak denne uken hvor det fremkommer at muslimer på Stord er ute etter et nytt lokale og har nedsatt en Huskomité for dette formålet. Det stemmer.

Gjennom dette innlegget vil vi presisere at vi er rolige og moderate norske muslimer. Vi er hardtarbeidende mennesker som bidrar i samfunnet og ønsker, som alle andre nordmenn, at våre barn skal få et godt liv og bli gode norske borgere. Hverken mer eller mindre.

Integreringsarena

- Annonse -

Vi er nå ute etter et forsamlingslokale som kan fungere som et kulturhus, aktivitetshus og gudshus for oss. Huset skal aktivt brukes som en dialogarena mellom muslimer og våre arbeidskollegaer, venner og naboer som er nysgjerrige på islam og sine naboer som er muslimer.

Her skal vi ha ungdomsaktiviteter og bursdager, leksehjelp og språkkurs, kurs i samfunnskunnskap og mellommenneskelige relasjoner. Her skal vi invitere stordabuer på kaffe og vafler og drive matkurs fra fjerne strøk. Her skal vi feire høytider og arrangere kulturfestivaler som vil være åpen for alle stordabuer. Her skal vi lære om hverandres religiøse og kulturtradisjoner.

Vi vil rett og slett bruke huset som en åpen dialog- og integreringsarena.

Trenger hjelp

Vi er ikke mange muslimer som bor på Stord. Det å finne et passende lokale for et aktivitetshus er en krevende oppgave. Vi er derfor avhengige av godvilje, hjelp og samarbeid fra våre arbeidskollegaer, venner, naboer og sympatisører.

Vi søker et beskjedent lokale på ikke mer enn 150 kvadratmeter som vi kan leie og gjerne pusse opp selv. For oss er «alt av interesse»: Et nedlagt lagerlokale, butikk, barnehage, industribygg, en tomt hvor vi kan sette opp brakker og lignende. Vi vil være evig takknemlig for hjelpen. Send gjerne epost til oss på post.stord.iks@gmail.com