Atle Wigum slår eit slag for at russen skal få ei minnerik feiring, også under koronaen. Foto: Jonas Sætre/Stord24
- Annonse -

Lesarbrev: Jeg ønsker av hele mitt hjerte russen lykke til med sine arrangementer og feiring de neste dagene.

Av: Atle Wigum,
dagleg leiar i Subshore AS

Kjære russ, Stordrussen og oss som nok kunne tenkt oss å vært russ, men som er nærmere å huske opprinnelsen til russemarkeringen tilbake på 1700-tallet enn å kunne ikle oss en russelue i dag.

Vi nærmer oss det som for mange vil være en ekstra lang langhelg, som avsluttes neste mandag, med feiring av Norges nasjonaldag. Samtidig er dette også den avsluttende helgen for russen sin feiring av avslutningen på videregående skole. En feiring som for russen når sitt klimaks inn mot 17. mai, og avsluttes med storstilt russetog sammen med alle andre i borgertoget på selve nasjonaldagen.

I en normalsituasjon.

Nå blir feiringen igjen annerledes både for russen og oss som ikke har en russefeiring foran oss. Det kan for mange føles både tungt og ensomt. For russen føles det nok ikke mindre tungt enn for andre.

- Annonse -

Elevene i videregående skole har opplevd mye usikkerhet det siste året, grunnet pandemien. De har mistet mye undervisning, mange har slitt med læring og konsentrasjon ved hjemmeundervisning og mange sliter med tunge tanker rundt hele situasjonen. Jeg håper derfor at russen nå får noen flotte og kjekke døgn sammen, der de er både sosiale, steike tullete, og rett og slett har det gøy.

Jeg ønsker av hele mitt hjerte russen lykke til med sine arrangementer og feiring de neste dagene. Og en oppfordring med på veien til russen; Ta uansett hva og hvor godt vare på hverandre, og alle rundt dere! Bry dere! #brydeg

Og til oss som er født nærmere 1700-tallet; Om det skulle ligge igjen litt søppel og annet etter en flott natt for ungdommen, så er det ikke sikkert det er russen sitt, og uansett så hjelper vi hverandre å rydde opp.

Ungdommen klarer dette mange ganger selv også. Men de er ikke oppe samtidig som fuglene fiser etter en lang natt, i motsetning til de som er ute å jogger før soloppgang. Så enten må vi vente til de får stått opp, eventuelt bare hjelpe de.

Og til lokalavisene; det er overhodet ingen nyhetsverdi i å slå opp på førstesidene og i sosiale media med krigstyper at «SLIK SÅ DET UT ETTER AT UNGDOMMEN HADDE FESTET!». Da ville jeg heller valgt; «Ungdom fikk endelig en god og sosial stund sammen, som er viktig for folkehelsen».

Vi klarer å unne de unge en god sosial stund, uten å sette det opp i mot smittevern, antall mulige smittede og døde.

God kommende langhelg, russetid og nasjonaldag, til alle!

- Annonse -
Forrige artikkelKlare for båtkortesje: – Vert du med?
Neste artikkel– Viss kommunen vil bli aktiv i campingbransjen, kan dei kjøpe plassen vår