- Annonse -

Det er mange store sportsbegivenheter å se fram til i 2019. En av de viktigste er fotball-VM for damer som avholdes i Frankrike i sommer. Det blir en spennende sommer for alle med interesse for kvinnefotball.

Det er nå mindre enn to måneder til det første avsparket i fotball-VM for damer tas 7. juni, i åpningskampen mellom vertsnasjonen Frankrike og Sør-Korea.

Derfra følger en måned med dramatikk i gruppespill og finaler. Norge er med, men hvordan kan de gjøre dette i konkurranse med storheter som Tyskland, USA, Frankrike og England?

Dette er favorittene

Tyskland og USA er for øvrig de lagene med de fleste VM-titlene, fordelt med to til Tyskland og tre til amerikanerne. Det er forventet at disse to skal kive helt i toppen også om dette VM-troféet. Frankrike og England har den senere tiden konkurrert på FIFA-rankingen om hvem som er det tredje beste laget. Akkurat for øyeblikket er det de engelske damene som har funnet seg til rette der.

Når det etter de innledende rundene dukes for innbyrdes oppgjør mellom to av disse lagene, vil spenningen stige og vi vil få mer konkrete antydninger om hvem som endelig vil stikke av med seieren i en av årets mest interessante turneringer.

Hvordan kan Norge gjøre det?

Det er nå en stund siden Norge var «verdens beste damer», så har de en mulighet i dette selskapet? Treneren Martin Sjøberg hevder at målsettingen er medalje. Ut fra den dårlige innsatsen i EM i 2017, synes dette svært optimistisk. Men landslaget har vist gode takter den senere tiden, med seier i Algarve- cupen og gode privatlandskamper mot New Zeeland. Kanskje er vi bedre enn dagens FIFA-ranking (13.plass) tilsier.

- Annonse -

Diskusjonen om selve laget har dessverre vært preget av stjernespilleren Ada Hegerbergs kamp mot landslagsledelsen. Det medfører at en av verdens beste fotballspillere ikke spiller med det norske flagget på brystet i denne turneringen.

Men vi har fortsatt landslagskapteinen Maren Mjelde. Med sin rutine og spilleforståelse er hun hjernen og sjelen i det norske laget. Dertil er hun dødsfarlig på dødballsituasjoner. En annen viktig profil er storscoreren Isabell Herlovsen. Med hele 56 landslagsscoringer for det norske laget er det håp for at hun kan putte inn noen ytterligere i Frankrike.

Hvem vinner til slutt?

Av forhåndsfavorittene går de fleste tipsene i retning av USA. Men man skal aldri undervurdere tyskerne. For mange vil et oppgjør mellom disse to være drømmefinalen. Vertslandet Frankrike har også sine forhåpninger. Med herrelagets suksess i det foregående verdensmesterskapet, strutter hjemmepublikummet av selvtillit. Og de har som kjent hjemmebane i samtlige kamper.

Av outsiderne som heller ikke vil overraske så veldig mye dersom de stikker av med troféet finner vi som nevnt England, i tillegg til Canada og Australia.

Uansett er det godt for fotballpublikummet å ha noe å glede seg til i sommer. Forhåpentligvis blir det mange store oppgjør som vises på utendørs storskjermer rundt om i landet. Og kanskje vil også det norske laget gjøre seg bemerket i all dramatikken.