KrF-veteran Lorentz Lunde frå Tysnes er svært kritisk til partiet si regjeringsdeltaking. Foto: KrF
- Annonse -

Sjå korleis sentrale partifolk i Sunnhordland reagerer på den nye regjeringsplattforma. 

Etter lang ventetid blei det torsdag kveld klart at KrF, Venstre, Høgre og Frp lukkast i å danne ny regjering, etter lange regjeringsforhandlingar.

Reaksjonane let ikkje vente på seg på sosiale media. Det var tidvis høg temperatur på politikarar frå Sunnhordland sine Facebook-profilar.

– Tragisk og splittande

Gruppeleiar for KrF på Stord, Torbjørn Brosvik, har heile tida støtta Kjell Ingolf Ropstad si linje om å samarbeide med dagens regjering. Hans korte men tydelege kommentar er fire hjarter med fargen som representerer dei fire partia KrF, Venstre, Høgre og Frp.

💛💚💙💙

Geplaatst door Torbjørn Brosvik op Donderdag 17 januari 2019

Men ein skal ikkje leite lenge for å sjå at det framleis er tydeleg bitterheit internt i Kristeleg Folkeparti. Tidlegare KrF-ordførar i Tysnes og nyleg pensjonert Tysnes-lensmann, Lorentz Lunde, skriv dette i kommentarfeltet til Brosvik sitt innlegg:

- Annonse -

«Tragisk og splittande. Ei syltynn og upopulær regjering».

Brosvik kontrar og seier at det ikkje er syltynt å få gjennomslag for forbot mot tvillingabort, slik KrF klarte i forhandlingane. Men Lunde held fram:

Kjellbjørg Lunde (SV)

«Me har fått stadfesta at argumentasjonen til Ropstad og Solberg var ein kjempebløff. Eg skjemst over å vera medlem i eit parti med ein leiar som ikkje fann grunn til å gå i rette med rasistiske haldningar i Frp, men samarbeida tett med slike folk.»

Kjellbjørg Lunde frå SV skriv at for henne er det ein sørgjeleg dag.

«Når ein rører ved sjølvbestemmelsen i abortlova, skal ein få kjenne konsekvensane. Absurd at eit parti som profilerer seg som fremst i kampen mot abort, får gjennomslag for eit standpunkt som vil føre til fleire abortar. Men dette kjem ikkje til å bli varig politikk ! Sørgeleg dag, ikkje minst for KrF!»

– Tragisk for landet

Visepresident i Stortinget, Magne Rommetveit (Ap) lar misnøya med den nye regjeringa skine gjennom i hans reaksjon på Facebook.

«For FrP er dette en bedre plattform enn Jeløya-plattformen,» seier Siv Jensen.Ikkje visste eg at styringskursen for landet vårt skulle ta ei slik retning viss KrF kom inn i regjering.

Geplaatst door Magne Rommetveit op Donderdag 17 januari 2019

Tidlegare leiar i Stord Ap, Henny Berger, er blant dei som har kommentert på innlegget til Rommetveit: «Tragisk for landet», skriv ho kort og godt.

Medan Andreas Hauge frå Høgre skriv «Miljøpartiet Dei Grøne har slakta plattforma, så dette må vere bra.