Skjermbilete: Facebook
- Annonse -

Engesund Fiskeoppdrett på Fitjar har fått segt ein ny ven. Ein sel av typen havert (også kalla gråsel) kjem stadig på besøk til Engesund sitt visningssenter.

Av: Ingrid Hovstad, Fitjarposten

Visningssenteret skriv på facebook-sida si at selen kjem og går som den vil, ofte med sjølvfanga fisk med seg. Dei spekulerer i at den kanskje prøver å imponera dei.

Alf Helge Dalland Storevik, som jobbar på anlegget, var den som fanga selen på video. Han fortel at dette er den første selen han har sett ved anlegget sidan han byrja og jobba for Engesund fiskeoppdrett.

– Det er veldig kjekt å ha selen på besøk. Me har sett den fire dagar no på ei og ei halv veke, så rundt annakvar dag.

– Den verkar veldig tam og uredd. Den kjem heilt inn til anlegget når me står på merdkanten, fortel ein begeistra Storevik.

- Annonse -

Kva skal selen heita?

Selen, som dei ikkje veit kjønnet på, har dei no utlyst namnekonkurranse på. Det beste forslaget vinn deg eit gavekort på ei visning for fem personar, med tilhøyrande fiskesuppemiddag.

Videoen dei har lagt ut av selen er snart sett over 4000 gongar, og er eit syn ein må få med seg.

Namnekonkurranse!

Me har fått ein ny venn på anelgget vårt <3 Selen (havert) kommer å går når den vil, med sjølvfanga fisk (kanskje den skal imponera oss? 😉 ) No vil me gje den nye vennen vår eit namn (veit desverre ikkje kjønn). Vil du vera med å bestemma namn på selen? Skriv eit namneforslag i kommentarfeltet, lik og del sio vår og du er med i trekningen på eit gavekort på visning for 5 personar med gratis fiskesuppe 🙂 Vinnaren blir trukket 20.02.19. Lykke til! 😀

Geplaatst door Visningssenter Engesund Fiskeoppdrett op Woensdag 6 februari 2019