Foto: Chris Ronald Hermansen
- Annonse -

– Vi leverer i tråd med vår planlagte utvikling i år, sier konsernsjef Karl-Petter Løken.

Av: Marie Misund Bringslid, Sysla.no

Onsdag slapp oljeservicekonsernet resultatene for andre kvartal.

De viser en nedgang i omsetning fra 1,99 milliarder til 1,85 milliarder, og en reduksjon i brutto driftsresultat (EBITDA) fra 230 til 118 millioner kroner, sammenlignet med samme kvartal i fjor.

Lavere marginer

Brutto driftsmargin falt fra 11,6 prosent til 6,4 prosent.

Konsernsjef Karl Petter Løken sier i en pressemelding at selskapet leverer i tråd med planlagt utvikling.

- Annonse -

– Resultatene fra andre kvartal gjenspeiler at vi ikke har startet å ta marginer på nylig tildelte prosjekter. Tallene reflekterer også at vi nå er i en periode med mindre betydelige effekter fra bonuser og insentiver sammenlignet med de siste kvartalene, sier Karl-Petter Løken, Kværners konsernsjef i pressemeldingen.

Ordrer for 1,94 milliarder

Kværner fikk inn ordrer for 1,94 milliarder i andre kvartal, mer enn fem ganger mer enn på samme tid i fjor, da ordreinngangen var på 370 millioner kroner.

Selskapet skriver at hovedprioriteringene fremover vil være sikker og forutsigbar gjennomføring av pågående prosjekter, i tillegg til å videreutvikle Kværners virksomhet og ordrereserve.

– I markedet forventer vi en rekke små og mellomstore prospekter, hovedsakelig i våre definerte vekstsegmenter. Vi ser også noen få større prospekter i vårt tradisjonelle marked for plattformdekk og understell, og vi regner med å se utfallet av disse i løpet av året og neste år, sier Løken.

I februar fikk Kværner milliardkontrakt med Equinor for leveranse til Johan Castberg-feltet med Aker Solutions på laget. Verdien av kontrakten er anslått til å være 3,8 milliarder kroner.

- Annonse -