tirsdag, 21. januar 2020
- Annonse -
Heim Nyhende Opnar for å skrote Vestlandet-namnet

Opnar for å skrote Vestlandet-namnet

426
Foto: Sigbjørn Framnes
- Annonse -

I dag starta dei første forhandlingane mellom politikarar frå Hordaland og Sogn og Fjordane. 

Politikarane i fellesnemnda, som er sett ned for å stake ut kurs mot samanslåinga av dei to fylka møttes i Bergen i dag.

I følgje Bergens Tidende starta politikarane med å krangle om namnet på den nye regionen. Som kjend er både Rogaland og Møre og Romsdal veldig i mot at det nye fylket skal ta namnet Vestlandet.

Respekt for reaksjonane

– Me må ha respekt for reaksjonene frå nabofylka. Kanskje skal me ta ein ny debatt, sa Alexander Øren Heen (Sp) i følgje Bergens Tidende.

Fylkesvaraordførar Pål Kårbø (KrF) føreslo å kalle fylket for berre «Vestland» i bestemt form.

- Annonse -

Likevel er fylkesordførar Anne Gine Hestetun klar på at nemda ikkje er høve til å overstyre vedtaket som er gjort av fylkestinget, og at det i såfall er regjeringa som må ta det formelle initiativ til å starte ein ny namnedebatt.

- Annonse -
- Annonse -

Skal møte Sanner

19. januar er dei fire vestlandsfylka invitert til møte i Jan Tore Sanner (H) i kommunal- og moderniseringsdepartementet for å drøfte namnet på det samanslegne fylket.

– Fylkestinga våre har gjort vedtak om at namnet på det nye fylket er Vestlandet. Me drar til departementet med dette som utgangspunkt, seier fylkesordførar Anne Gine Hestetun til fylkeskommunen sine nettsider.