Corvus Energy er en sentral klyngepartner for NCE Maritime CleanTech på Strord, og har har levert batterier til «North Sea Giant». Daglig leder i NCE, Hege Økland er fornøyd med satsingen.Foto: Peter Tubaas/ Truls Løtvedt/NCE Maritime CleanTech
- Annonse -

Corvus Energy bygger batterifabrikk i bergensområdet. Bakgrunnen for etableringen er sterk vekst i det norske maritime markedet, skriver det canadiske selskapet.

Av: Adrian Søgnen, Sysla.no

Corvus Energy etablerer batteriproduksjon i Norge. Det kommer frem i en melding fra NCE Maritime Cleantech onsdag.

Den norsk-canadiske batterileverandøren ønsker ifølge meldingen å forsterke sin posisjon i Norge og bygger egen batterifabrikk i bergensområdet.

Bakgrunnen for etableringen er sterk vekst i det norske maritime markedet, som følge av nye fergeanbud og stor etterspørsel etter hybride energisystemer i offshore- og shippingsektoren.

– Batterirevolusjonen innenfor maritim sektor er i full gang, og Norge er et sentrum for utviklingen. Vi ønsker å levere de beste løsningene i bransjen, og produksjon i Norge vil gjøre det mulig for oss å raskt teste ut og utvikle nye løsninger som kan svare på behovet som kommer de neste årene, sier Geir Bjørkeli, konsernsjef i Corvus Energy.

- Annonse -

Selskapet har i dag hovedkontor, produksjon og utvikling i Vancouver, men det meste av salg, service og markedsapparat i Bergen.

Vil styrke maritim klynge

– Ved å gå fra manuell bearbeiding til automatisert produksjon vil vi firdoble kapasiteten vår, sier Bjørkeli.

Næringsklyngen NCE Maritime Cleantech, der Corvus Energy er partner, bidrar med rådgiving og prosjektutvikling i planleggingsfasen. Initiativet Invest in Bergen bistår også i etableringen.

– Med en batterifabrikk i bergensområdet får industrien nær tilgang til kjerneprodukt som er avgjørende for at skipsfarten skal bli mer miljøvennlig og mer lønnsom for rederne, sier dagleg leder i NCE Maritime Cleantech, Hege Økland.

I forbindelse med den nye fabrikken ser Corvus Energy også på å etablere et Forskning og utviklingsarbeid (FoU)-miljø innen batteriteknologi i Norge og i Canada.

– Det vil være naturlig for oss å koble våre miljø opp mot andre relevante FoU-miljøer. Slik kan vi styrke samarbeidet mellom industriaktører og forskingsinstitusjonene, noe som vil være nyttig for begge parter, sier Bjørkeli.

Ser på mulige lokasjoner

Hordaland Fylkeskommune bidrar med 500.000 til et prosjekt som blant annet skal identifisere potensielle lokasjoner for produksjonen i bergensområdet. Dette området er valgt på grunn av regionens sterke maritime klynge og nærheten til selskapet sine kunder og hovedmarkeder, skriver NCE Maritime Cleantech.

Corvus Energy ble etablert i Canada i 2009, og den norske delen av virksomheten, Corvus Norway, ble etablert i 2015. Selskapet utvikler og tilbyr spesialdesignede batterilagringsløsninger for maritim- og olje- og gassektoren.

Corvus Energy har de siste årene blitt mer og mer norsk, og Equinor, BW Group og Hydro kontrollerer nå rundt 70 prosent av aksjene.

- Annonse -