- Annonse -

300 personer skal i sving ved Kværner sitt verft i Verdal som et resultat av den nye Sverdrup-kontrakten.

Av: Adrian Søgnen, Sysla.no

Equinor skriver i dag at selskapet sammen med partnerskapet har tildelt Kværner kontrakt for stålunderstellet til prosessplattformen på Johan Sverdrup fase 2.

Kontrakten har en verdi på 900 millioner kroner. For denne summen skal Kværner levere prosjektering, anskaffelser og bygging av stålunderstellet til den den andre prosessplattformen på Johan Sverdrup-feltet.

Dette er det fjerde stålunderstellet som Kværner leverer til Sverdrup-prosjektet, skriver Kværner i en melding.

300 arbeidsplasser

Ingeniørarbeidet skal gjøres ved Kværner sitt kontor på Fornebu, mens det 12.300 tonn tunge stålunderstellet skal produseres ved Kværner sitt verft i Verdal. Ifølge Equinor vil kontrakten bidra med nesten 300 arbeidsplasser i byggeperioden.

- Annonse -
- Annonse -

Etter planen skal understellet leveres på feltet i løpet av våren 2021. Dette blir en av de første Sverdrup-kontraktene nord for Stord, forteller prosjektdirektør for Johan Sverdrup-feltet, Trond Bokn.

– Tidligere i år har flere Johan Sverdrup fase 2 kontrakter sikret aktivitet hos en rekke verft langs norskekysten i årene framover – først og fremst Haugesund, Egersund og Stord. Med denne kontrakten vil også Verdal kunne legges til denne listen, sier Bokn i en melding.

- Annonse -

– Norsk industri er konkurransedyktig

Trond Bokn er prosjektdirektør for Johan Sverdrup-utbyggingen. Foto: Adrian Søgnen / Sysla

Han mener tildelingen til Kværner viser at norsk leverandørindustri nok en gang er konkurransedyktige i et internasjonalt marked. Ifølge Equinor gikk 70 prosent av kontraktene i første fase av Sverdru til norske leverandører.

– Når nå Kværner sikrer seg enda en kontrakt, ser vi at andre fase av Johan Sverdrup-utbyggingen vil få en enda høyere norsk andel enn første fase av prosjektet, sier han i en melding.

Kværner på Stord har bygget flere deler av Sverdrup. Nå får også verftet i Verdal arbeid på prosjektet. Foto: Adrian Søgnen