- Annonse -

Har sikret seg mer arbeid som setter opp mot 400 personer i sving.

Av: Adrian Broch Jensen, Sysla.no og Jonas Sætre, Stord24

Equinor har tatt i bruk opsjoner og gir med det enda mer jobb til Aker Solutions og Kværner på deres enorme Johan Sverdrup-prosjekt.

Det melder selskapene fredag morgen.

Både Kværner og Aker Solutions er i gang med å koble på stigerørsplattformen, som er den største påkoblingsjobben på feltet.

Opsjonene er en fortsettelse av dette arbeidet, og innebærer å gjennomføre påkobling av bolig- og utstyrsplattformen, samt offshorearbeid i forbindelse med fase to av stigerørsplattformen.

- Annonse -
- Annonse -

Vil gi arbeid til Stord-ansatte

Kommunikasonssjef i Kværner, Odd Naustdal, bekrefter at kontrakten vil gi arbeid for Kværner sine Stord-ansatte.

– Ja, dette vil gi arbeid til Stord. Det er litt tidlig å si hvordan fordelingen blir, men vi skriver 3-400 personer som vil bli fordelt halvparten mellom Aker Solutions og KVærner. Så vil det alltid være behov for underleverandører og innleigd arbeidskraft.

– Kom kontrakten overraskende på dere?

– Nei, det har ikke kommet overraskende. Dette er en ren opsjon som er en del av en eksisterende kontrakt. Dette representerer fortsettelsen på hookup-arbeidet på stigerørsplattformen. Folkene våre vil bare bli værende lenger å jobbe.

- Annonse -

– Men vi tolker jo dette som at kunden er tilfreds med arbeidet som pågår nå. Det er alltid kjekt, sier Naustdal.

Etter at understellet til Johan Sverdrup-plattformen ble ferdigstilt ved Kværner Verdal i sommer er det flere av de Verdal-ansatte som nå har reist til Stord for å jobbe.

– Hvor mange det er snakk om vet jeg ikke. Men vi prøver internt i Kværner å hjelpe til der det er behov. Vi er ett selskap.

I rute

Fellesprosjektet med Aker Solutions er basert på en 50/50-modell hvor Kværner er en underleverandør til Aker Solutions.

Arbeidsomfanget for de to selskapene frem til ferdigstillelse består hovedsakelig av planlegging, ledelse og påkobling av Johan Sverdrup utstyrs- og boligplattform, samt påkoblingsarbeid i forbindelse med fase to-modifikasjonene av stigerørsplattformen.

Jobb til 3-400 personer

– Offshore-arbeidet vi allerede er i gang med har god framdrift og vi er på plan, uttaler Hans Petter Mølmen, konserndirektør for «New Solutions» i Kværner.

Forberedelsene til prosjektet starter denne høsten. Offshoreperioden for utstyrs- og boligplattformen har planlagt oppstart våren 2019.

Fullt mobilisert er det ventet at prosjektet vil ha en bemanning på rundt 3-400 personer i rotasjon.