Selim (16) er utvekslingselev på Stord vgs og treng vertsfamilie på Stord. Foto: privat/Google maps
- Annonse -

16-åringen er utvekslingsstudent på Stord vidaregåande skule i eitt år. No treng han plutseleg ny vertsfamilie.

Selim kom til Norge i august og har gått på Stord Vidaregåande. Sidan då. Han har hatt vertsforeldre på Stord i heile denne perioden. Men grunna helsemessige utfordringar i vertsfamilien må han no bytta familie.

Det opplyser Mariann Stokken, som er frivillig i utvekslingsorganisasjonen AFS, som organiserer utvekslinga.

– Å vere vertsforeldre er både gjevande og utvidar så absolutt horisonten. Kanskje det er noko for deg, kanskje noko du har tenkt på, men som til no ikkje har vorte noko av? No kan du få prøva det i nokre månadar, seier Stokken.

– Selim kan sjølvsagt også flytta til Fitjar, dersom det er nokon der som vil utvida horisonten sin, seier Stokken.

Organisasjonen skriv dette om 16-åringen frå Frakrike:

- Annonse -

Selim er en nysgjerrig og aktiv gutt som trives med å utforske nye aktiviteter, steder og mennesker. Han framstår ikke som redd for å gi ting et forsøk før han gjør seg opp en mening om det. Hjemme i Frankrike engasjerer han seg mye i improteater, musikk og film. Han er også generelt glad i å bruke tid på å henge med venner samt gjøre ulike aktiviteter. Familien utgjør en viktig del av hverdagen til Selim, og de drar gjerne på både kortere og lengre turer sammen. Etter både selv å ha vært vertsbror, og etter at broren dro på utveksling, fikk han virkelig øynene opp for hvilken unik opplevelse det er å dra på utveksling. Å kunne få oppdage samt lære mer om andre mennesker, kulturer og hverdager – og ikke minst et nytt språk – er noe Selim ser veldig fram mot å kunne erfare selv i det kommende året i Norge.

Interesser: Musikk, basketball, tennis, teater, tverrfløyte, film.

Familiar som kunne tenkje seg å ha Selim buande hos seg kan ta kontakt med lokallagsleiar Mai Linn Førre på telefon 92256736 eller eventuelt Mariann Stokken, tlf: 91551255.