Det er mykje grått vêr i vente i påskehelga, men store regnmengder vert det ikkje. Foto: Jonas Sætre/Stord24
- Annonse -

Noko særleg draumepåskehelg vert det nok ikkje i år.

Skjærtorsdag vakna mange på Stord til strålande sol. Stord24 ville difor høyre med vêrvarslarane om dette var starten på ein finvêrshelg.

– Akkurat i dag er det stort sett opphaldsvêr med ein del sol i ytre strok, men med enkelte byer med skiftande skydekke og nordvest bris, seier Gunnar Livik, statsmeteorolog ved meteorologisk institutt.

Men i morgon snur det.

– Det ser ut som det kan holde seg med opphaldsvêr fram til i morgon ettermiddag. Då kjem ruskevêret og vinden dreiar til sørvest bris med meir skyar. I morgon kjem det meir regnbyer og snø over 400-600 meter.

– Så me kan sjå snø på Stord-fjellet også?

- Annonse -
- Annonse -

– Ja, det ser slik ut.

- Annonse -

Og endå gråare vert det påskeaftan.

– Laurdag er kanskje den gråaste dagen med regn og for det meste skyer, og framleis snø over 400-600 meter. Men det er ikkje bøttevis med regn som kjem ned.

Det er likevel grunn til å bli forsiktig vêroptimist når deg gjeld påskedagane.

– Søndag kan det bli høve til sol innimellom. Og det ser ut som det held seg med gode høve for periodar med sol også på måndagen. Så det ser ikkje så gale ut for dei dagane.

Når det gjeld temperaturen vil makstemperaturen ligge på 6-7 gradar torsdag og fredag, og krype ned til 4-5 gradar laurdag. Kaldast blir det fredag morgon, med temperaturar ned mot null gradar.

- Annonse -