Illustrasjonsfoto: Pixabay
- Annonse -

Ansatte elsker vanndispensere av mange grunner, og de fører til økt effektivitet på arbeidsplassen. Les mer om fordelene med et optimalt vanninntak her.

Annonsørinnhold fra Edensprings.no.

Smarte arbeidsplasser erkjenner at utover de mange helsemessige fordelene, kan riktig hydrering bidra til at ansatte forblir produktive på jobben.

Alle vet kroppen bokstavelig talt ikke kan overleve uten nok vann. Hydrering spiller en sentral rolle i kjernetemperaturregulering, organfunksjon og detoxing. Men det er en annen del av kroppen vår som er avhengig av vannforbruk: vår hjerne.

Mens vann utgjør 70 prosent av kroppen vår, består det av om lag 75 prosent av hjernen vår. Denne sammenhengen er forbløffende tydelig i faglige omgivelser, der bedriftseiere er avhengige av deres ansattes mentale klarhet og kontorproduktivitet for å positivt påvirke profittmarginene.

Faren med underhydrerte ansatte

Dehydrering fører til en rekke uønskede bivirkninger. Disse symptomene inkluderer mental forvirring, tørst, svette, reduserte tankemønstre, hodepine og migrene, tretthet, ubehag og en rekke andre konsekvenser. Åpenbart vil en trøtt, groggy ansatt ikke operere eller kunne tenke med maksimal kapasitet.

- Annonse -

Ikke bare utfører underhydrerte arbeidere oppgavene langsommere og mindre effektivt, de kan også gjøre dyre og drastiske feil som er ødeleggende for selskapet. For eksempel kan en redusert forsikringsagent som gir kunden feil informasjon om dekning, koste byrået ekstra utgifter eller i verste fall et søksmål.

En alvorlig dehydrert ansatt kan til og med lide av alvorlige helsekomplikasjoner (som svimmelhet, hjerneslag eller hjertesvikt) mens du er på jobb, noe som fører til den ansattes erstatningsansvar for hans eller hennes selskap.

Fordeler med optimalt hydrerte ansatte

Det omvendte av dehydrering er optimal hydrering. Ansatte som drikker nok vann føler seg sunnere og tenker tydeligere. En ideell vannbalanse bidrar til å holde kroppstemperaturen stabil (uavhengig av varme eller kalde arbeidsmiljøer), og de forblir skarpe og fokuserte på oppgavene.

Blant fordelene ved riktig hydrering er stemningsregulering, forbedret metabolismefunksjon, økt energi og forbedret jobbfunksjon grunnet vedvarende mental klarhet. Majoriteten av firmaer vet at disse eiendelene bidrar vesentlig til å drive og opprettholde en vellykket bedrift. Glade, sunne, raskt tenkende arbeidere tar til seg informasjon enklere, fungerer godt som et lag og øker produktiviteten og avkastningen.

Verktøy for tilgang til drikkevann på kontoret

Så hvor mye vann skal folk drikke hver dag? Legene foreslår å drikke om lag en kvart liter per time med kraftig trening eller arbeid. Det anbefales også at vannkvoter brytes opp i intervaller. For eksempel bør en bygningsarbeider drikke vann ca. 4 ganger i timen.

Mange ansatte jobber imidlertid i mindre anstrengende kontormiljøer. I disse innstillingene er konstant og enkel tilgang til rent drikkevann fortsatt av stor betydning. En samvittighetsfull bedriftseier bør installere vanndispenser til kontor på arbeidsplassen. Du kan også holde kjøleskapet på pauserommet fylt med flaskevann.

5 Gode vaner for å holde seg produktiv på jobb

Har du mer lyst til å sove enn å jobbe? Å legge til noen få sunne vaner og unngå fallgruver som har en ugunstig effekt på humør og energinivå kan bidra til å skape et lykkelig, sunt og produktivt arbeidsmiljø.

  1. Drikk koffein i moderasjon.

Det er vanligvis en god ide å ikke overskride fire kopper med brygget kaffe om dagen.

  1. Drikk rikelig med vann.

Hver celle i kroppen din er avhengig av vann. Ha sunne drikker på i nærheten, slik at alle dine drikkevarevalg i løpet av dagen blir klare.

Lag et sunt arbeidsmiljø ved å bestille en vanndispenser til kontor fra Edensprings og oppfordre ansatte til å ta vannpauser regelmessig for å hjelpe dem med å holde seg hydrert.

  1. Hold de mest bakterielle stedene rene.

Tørk opp skrivebord og telefoner regelmessig med desinfeksjonsklut og vask hendene ofte.

  1. Unngå å jobbe til sent på kvelden.

Produktivitet har vist seg å avta når folk jobber døgnet rundt.

  1. Ta en lunsjpause.

Et næringsrikt måltid bidrar til å holde hjernen din (en del av kroppens energisenter) optimal for produktivitet.