Covid-19 vaksine fra Pfizer / Biontech Foto: Berit Roald / NTB
- Annonse -

DEBATT: Er det ikke bedre å vise omsorg, forståelse og kjærlighet til både de som har valgt å ta vaksinen, og de som ikke har?

Av: Ina Angelica Loader, Stord
og Anni Fornes, Bømlo

2022 nærmer seg med stormskritt – 2021 er på tide å legge bak seg. Men for å klare det må vi endre fokus bort fra å lete etter syndebukker for hvordan 2021 utviklet seg og heller tenke over hvordan 2022 starter.

«Sammen er vi sterke» var ordene på folkemunn i starten av 2020.

Men sånn som debatten i sosiale media nå har utviklet seg legges all skyld på de uvaksinerte. Det foreslås brudd på menneskerettigheter og utestenging, og det kommer trusler fra alle kanter.

Splittet er vi svake. For hvis du enda ikke har fått det med deg – de vaksinerte er fortsatt smittebærere og blir fortsatt syke, selv om de har tatt både en, to og tre doser.

- Annonse -

Det er IKKE ene og alene de uvaksinerte sin skyld at smitten blomstrer opp etter utallige utenlandsreiser og åpent samfunn over lengre tid.

Til ettertanke for alle som mener det motsatte – av alle vaksiner jeg har tatt i mitt liv, stivkrampe, difteri, polio og så videre. Aldri før har jeg sett så mye forvirring over en vaksine som ber meg om å gå med maske og sosialt distansere meg fra andre, selv om jeg er fullvaksinert.

Det ble sagt jeg fortsatt også kunne bli smittet og smitte videre, selv om jeg var vaksinert. Aldri tidligere trengt å ta uvisst med injeksjoner, aldri tidligere blitt lokket av myndighetene med pengegaver, drikke eller mat – mot å ta vaksine.

Jeg trengte aldri bekymre meg over hjerteproblemer eller/og blodpropp, og i verste fall bekymre meg for å dø. Jeg ble aldri diskriminert ved reiser, resturantbesøk eller andre kulturelle arenaer.

De vaksinene jeg tidligere har tatt, har aldri dømt meg som et dårligere menneske fordi jeg ikke tok dem, eller tok dem, for den saks skyld.

Jeg har aldri sett en vaksine som truer forholdene mellom familiemedlemmer og nære venner. Aldri sett den bli brukt for politisk vinning. Jeg har aldri sett bekymringer om å mikse to forskjellige sprøyter, hvor jeg blir fortalt at det er OK den ene dagen, og ikke den neste.

Jeg har aldri sett en vaksine som truer noen sitt levebrød, jobb eller skole.

Så, etter alt jeg har beskrevet, kan noen fortelle meg hvordan jeg er en rasist eller konspirasjonsteoretiker? Hvordan jeg ikke er i stand til å ta egne beslutninger over MIN kropp? 

Hvorfor det er ok å kalle meg en egoist og trussel for samfunnet på grunnlag av mine valg angående denne vaksinen? De kliniske uttestingene er ikke engang sluttført før om minst to år til!

Til slutt, av alle vaksinene tidligere nevnt har jeg aldri opplevd en vaksine lik denne, som diskriminerer, som skaper slik splid og fordømmelse i samfunnet.

Så mye informasjon blir sensurert, slettet og fjernet fra internettet. Så mange doktorer, forskere og professorer blir sensurert, taushetsbelagt – og nektet å varsle eller stille legitime spørsmål når det som blir bestemt og avgjort, innen deres ekspertise ikke lenger gir mening.

Dette må være en mektig vaksine som gjør alt dette. Som får leger til den hippokratiske ed å fortrenge. Som får små og mellomstore bedrifter til å stenge.

Aldri før har jeg kjent på slik avmakt og frykt for hva en ikke utprøvd sprøyte på lang sikt kan påføre av traumer og skade. Aldri før har det vært så mange løgner, så mye svik. Aldri før har friheten over egen kropp og helse vært så truet. Aldri før har det hastet slik å si: NEI, JEG SAMTYKKER IKKE!

Aldri før har jeg vært nødt til å hevde min rett: NEI, jeg samtykker IKKE til å være et forsøksdyr, bli manipulert eller truet!

Vi har brukt enorme mengder energi på noe som ikke vil endre seg med det første. Er det ikke bedre å vise omsorg, forståelse og kjærlighet til både de som har valgt å ta vaksinen, og de som ikke har?

Hvorfor skal man lage et så ekstremt klasseskille på grunnlag av om man har et stikk i armen eller ei?

Jeg står her som uvaksinert, stødig i mitt valg, og møter både de vaksinerte og uvaksinerte på samme måte. For meg har det ingen betydning om du har tatt vaksinen eller ikke – du er fortsatt samme person. Et menneske som på daglig basis tar mange valg for hva som er best for DEG og dine – så hvem er jeg til å dømme valget du har tatt i denne situasjonen, og hvem er du til å dømme mitt.

Retting: I den første versjonen av dette innlegget sto det «Jeg har aldri sett en vaksine som tillater en 12 åring å vaksinere seg uten å trenge godkjennelse fra sine foreldre.». Det stemmer ikkje at 12-åringar kan vaksinera seg mot Covid-19 utan godkjenning frå foreldre. Stord24 har difor valt å fjerna denne setninga frå innlegget.

- Annonse -
Forrige artikkelDenne gründeren har spenstige planer på Heiane
Neste artikkelTo personar involvert i trafikkulukke på Bømlo