Rune Chr. Tollefsen kommenterer Facebook-innlegget til pastor og ungdomsskulelærar Jens Thoresen. Foto: Pixabay/privat
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

DEBATT: Nestekjærlighet er et fint ord som brukes mye i Bibelen. Det er ord som betyr noe. Står for noe. Men ord uten handling, kjære pastor, de betyr ikke noe. Det er tomme ord.

Av: Rune Tollefsen

Ikke er det lett å være homo, lesbisk, eller ha annen legning enn det som er «akseptert» i vårt samfunn. Se bare tilbake på rabalderet i KrF etter vielsen tidligere i sommer.

Men når vi så topper dette med å bo i et lite lokalsamfunn, en øy som Stord. Ja da våkner selv de sarteste sjeler. For gud forbyr om man har annen legning enn det som står i skriften. Da vekker det vrede og fordømmelse for «Gud sørger» i følge pastor og ungdomsskolelærer Jens Thoresen fra Stord.

I følge pastoren så er ikke en gang seksualiteten vår. Ingenting er vårt. Alt tilhører han Gud, skriver han videre. Jaja man får bare håpe at han Gud følger sine egne råd. For vi får visstnok alltid tilgivelse. Men det blir ikke nevnt med ett ord.

Kjære pastor. Jeg respekterer deg for den du er, din tro og det du står for. Ja selv når du preker om fordømmelse og styggedom for de som ikke følger Bibelens ord respekterer jeg deg.

- Annonse -
- Annonse -

På lik linje som jeg respekterer andre menneskers rett til å velge sin vei, tørre å leve ut sin legning. Tørre å elske en annen av det samme kjønn.

Respekt handler om likeverd. Å kunne respektere at andre ikke har samme tro og meninger som en har selv. Nestekjærlighet er et fint ord som brukes mye i Bibelen. Det er ord som betyr noe. Står for noe.

- Annonse -

Men ord uten handling, kjære pastor, de betyr ikke noe. Det er tomme ord.

Tenk på den jenten, den gutten som vokser til og føler «jeg er ikke som alle andre» Som føler seg tiltrukket av det samme kjønn. Skal de fornekte seg selv og sin legning? Leve et liv i fornektelse og skam?

Skal de fornekte din Gud og hans ord? Som du så vrangt tolker teksten. Skal de gi avkall på frelse og håp om et evig liv? Kunne leve lykkelig med sin kjære?

Hvem er du som skal fordømme? Bringe skam over andres liv?

Dine ord rammer mange, og det er mange såre sinn.
Det falt en tåre på ens kinn.
Og grunnen.
Den var din.

- Annonse -

- Annonse -
- Annonse -