Det er mange som ikkje har respektert skiltet som viser forbod mot venstresving i Tveita-krysset i rushtirda, mellom anna denne bussen. Foto: Bjarte Vad/tipsar
- Annonse -

Sjåførar som svingar til venstre i krysset skal straffast med bot på 5500 kroner.

I fjor innførte Statens Vegvesen eit forbod mot å svinge mot venstre i Tveita-krysset på Stord mellom klokka 14 til 17 på kvardagar.

Årsaka er svært stor kødanning i rushtrafikken frå Eldøyane. Men tysdag ettermiddag var køen på plass grunna ein buss som ikkje respekterte reglane. Medan bussen venta på å dreie mot venstre måtte bilistane tålmodig vente i kø, slik som framgår av biletet som er knipsa av Bjarte Vad.

Han synest det er spesielt at ein bussjåfør ikkje respekterer forbodet, med tanke på at Sunnhordland nyleg skreiv om ein bussjåfør som ergra seg sånn over at folk ikkje respekterte skiltforbodet at han gjekk ut av bussen og banka på rutene til bilane i køen framføre.

Bjarte Vad skriv:

I sist veke var det eit svert oppslag i avisa, om at bussjåføren ordna opp i Tveitakrysset. I dag var det motsatt, skjerpings til bussjåførene ! 😉

- Annonse -

Det er ikkje meir enn ei veke sidan politiet minna om forbodet mot å svinge mot ventre. Dersom dei tek nokon på fersk gjerning vil dei skrive ut bøter på 5500 kroner. Politiet varslar hyppige kontrollar i tida som kjem.