- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Gangveiprodusenten Uptime International i Ålesund skal levere utstyr for mellom 26 og 30 millioner kroner til nytt vindfartøy.

Av: Susanne Rislå Andersen, Sysla.no

Den norske leverandøren Uptime International har sikret seg kontrakt med det tyrkiske verftet Cemre Marin Endustri AS for levering av ny gangveiløsning.

– Siste årene har vært meget travel for Uptime International med mange kontrakter og stor aktivitet. Spesielt vindbransjen har tilført oss mange oppdrag, sier salgs- og markedsdirektør Svein Ove Haugen til Sysla.

Utstyret skal om bord i det nye fartøyet som verftet bygger for det franske rederiet Louis Dreyfus Armateurs.

Fransk åpning

- Annonse -
- Annonse -

– For Uptime International var det strategisk viktig å komme seg inn på det franske markedet, i tillegg er vi selvfølgelig også beæret og stolt over å bli valgt som den foretrukne gangveileverandøren i et globalt konkurranseutsatt marked.

Verdien på den nye kontrakten vil ifølge markedsdirektøren havne på et sted mellom 26 – 30 million kroner.

Det nye fartøyet som skal operere i vindmarkedet for danske Dong Energy er tegnet av norske Salt Ship Design på Stord. Dette er skipsdesignerne første vindkontrakt. 

Gå til jobb

Uptime-leveransen består av en aktivt bevegelses kompensert gangvei i tillegg til en justerbar pidestall som skal integreres mot fartøyets heistårn.

- Annonse -

Leveransen gjør det mulig med transport av personell og last fra fartøyets forskjellige dekk opp gjennom heisen og videre gjennom gangveien til vindturbinens plattform.

Ålesund-selskapet hadde et svært godt år i fjor, og avsluttet 2016 med å signere to ny kontrakter på tampen av året. Begge kontraktene var for logistikkløsninger for personell og last i tøffe værforhold.

– Bevegelse i oljemarkedet

Hvordan tidene blir fremover, beror ifølge Haugen på hvilke av prosjektene som faller på plass. Men selskapet har tro på at nye produkter vil styrke Uptimes konkurransesituasjon og Haugen har en positiv tilnærming til markedet.

– Vi kan også se en begynnende bevegelse i oljemarkedet igjen, men det tar nok fremdeles litt tid før det er full gass.

Stå klart i 2018

Fartøyet som det franske rederiet har bestilt skal leveres fra verftet på slutten av 2018.

Det 83 meter lange fartøyet drar rett ut på jobb for Dong Energy. Service operasjonsfartøyet vil operere på de fire vindparker utenfor kysten av Tyskland.

- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -