Amram Hadida, klubbleiar ved Aker Solutions på Stord.. Foto: Camilla Aadland
- Annonse -

DEBATT: Verkstedklubben på Aker Stord har fått mange medlemmer på tråden som er fortvilet over hvordan strømprisen, økte drivstoff og matpriser har slukt lønningene.

Av: Amram Hadida, Finn Madssen jr og Roger Sagvåg,
Verkstedklubben Aker Stord

Valget i 2021 handlet om hva slags samfunn vi vil ha. Resultatet gav et historisk sterkt flertall for en ny og mer rettferdig kurs for landet. Vanlige folk i hele landet vil at deres liv, utfordringer og interesser igjen skal stå øverst på dagsorden.

Det står mye bra i Hurdalsplattformen fra regjeringen, sammensatt av Arbeiderpartiet og Senterpartiet. Det begynte så bra med pensjon fra første krone, forbud mot innleid arbeidskraft og lovfestet rett til heltid.

Så var det energipolitikken som sviktet og politikere som velger å stikke hodet i sanden, enn å ta vare på våre naturressurser som er fellesskapets eie, og som skal komme hele folket til gode og bygge opp arbeidsplasser på høy teknologi og lav energipris.

Naturgitte fortrinn skal ikke være et spekulasjonsobjekt på strømbørsen slik vi ser i dag. Debatten som pågår i disse dager, om de skyhøye strømprisene viser at vi treng en skikkelig opprydning. Nå har vi også mulighet til å få til politisk gjennomslag.

- Annonse -

Dessverre med dagens regjering har alt blitt dyrere. Vanlige folk opplever nå økte renter, økte drivstoffavgifter og drivstoffpriser, økte strømpriser, økte egenandeler og nå økte matvarepriser. Det hjelper lite at regjeringen har stor forståelse for at mange i disse tider føler på uro og usikkerhet i hva som ligger foran oss.

Det hjelper lite med vage ord og vage løfter.

Verkstedklubben på Aker Stord har fått mange medlemmer på tråden som er fortvilet over hvordan strømprisen, økte drivstoff og matpriser har slukt lønningene. Dette til tross for støtta fra regjeringen. Og det er vi vanlige lønnsmottagere som blir sittende med svarteper i vinter.

Norge pleide å ha Europas billigste strøm, men nå går vi mot en vinter med rekordhøye og mulig strømrasjonering. Energinasjonen Norge risikerer å få for lite energi, samtidig som vi sender strøm ut i Europa. Denne uka har vi sett en strømpris på over fire kroner per kilowattime.

Situasjonen slik den er nå, er uholdbar for folk flest og bedrifter. Nå må Arbeiderpartiet og Senterpartiet få hodet ut av sanden og sette i gang arbeid for at dagens energipolitikk igjen blir underlagt politisk styring og kontroll!

- Annonse -
Forrige artikkelFærre vil gå på folkehøgskule – slik er tala for Stord
Neste artikkelUkjent mengd laks rømt frå oppdrettsanlegg mellom Stord og Bømlo