Akhtar Chaudry meiner kommunestyret landa på rett vedtak då dei sa nei til etablering av Stord Kristne Skule. Foto: Anna Sofie Ekeland Valvatne / Google maps
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

DEBATT: Ahtar Chaudry (SV) utfordrar Torbjørn Brosvik (KrF) på kva slags fellesskap Stord kristne skule hadde fått med ei oppdeling friminutta for å få plass til alle elevane på uteområdet.

Av: Akhtar Chaudhry, SV-medlem

SV og KrF er enige om mye, men vi er selvsagt ikke enige om alt. Jeg reflekterte prinsipielt over styrkene ved fellesskolen i mitt innlegg i Stord24.no den 29. juni. KrFs Torbjørn Brosvik kommenterte mitt innlegg i samme nettavis 1. juli. Brosvik kritiserer meg for mye i sitt innlegg, men jeg konstaterer at han ikke kritiserer meg for mine betraktninger for hvor viktig fellesskolen er i vårt samfunn. Jeg tar det som et tegn på at KrF er enige i mitt prinsipielle syn i denne saken, i alle fall er ikke Brosvik helt uenig!

«Podlen 2 er ikkje ideell for skulebruk», konstaterer Brosvik selv  i sitt innlegg. Jeg er enig. Problemet starter når Brosvik bruker sine krefter til å gjøre dette «ikke ideelle» bygget til å bli brukbart ved hjelp av noen tegninger han har sett i sakspapirene. Jeg nøyer meg ikke med et «brukbart» skolebygg, jeg vil ha det beste til våre barn.

«Vi former våre bygninger, deretter former de oss», sa Winston Churchill. Brosvik bør faktisk bruke krefter på å forstå hvordan et «ikke ideelt» bygg med uegnede utearealer og omgivelser skal forme elever dersom det opprettes en skole her. Et av tiltakene som etter Brosviks mening ville gjøre bygget brukbart, er at frimuttene skulle deles opp. Med andre ord: Elevene på denne skolen kan normalt ikke samles på et og samme tidspunkt i skolens eget friområde! Hva slags fellesskap kunne man forvente ville ta form på en slik skole? Bare lytt til Churchill. Er ikke fellesskapet en viktig verdi for Borsvik?

- Annonse -

Vi er enige om at Stord Kristne Skule har fått adgang til å opprette en privat skole. Da er det viktig at denne skolen stiller gode læringsmiljøer til rådighet for elevene. Det er et ansvar politikerne på Stord også må ta. Det har de gjort, for ville Podlen 2 oppfylt krav til skoledrift, hadde saken aldri vært på kommunepolitikernes bord.

- Annonse -
- Annonse -

Til slutt vil jeg be Brosvik å lese mitt innlegg en gang til. Jeg har ikke hevdet «SV ikkje ønskjer private kristne skuler». Det er Brosviks sine ord. Jeg skrev: «Derfor har SV alltid vært restriktive hva gjelder skoler som skiller barn basert på religionen de hører til».

 

- Annonse -

- Annonse -
- Annonse -