Kurt Johannesesen kjem til Stord førstkomande fredag. Foto: Kristin Aaføy Opdan
- Annonse -

Kunstnar Kurt Johannessen kjem til Galleri Giga for å lansere si siste bok «Om menneska».

Fotograf Øyvind Hjelmen skal bokbade forfattaren om den nye boka, som er hans 99. bokutgiving.

Trass i mange bokutgivingar er Johannessen eigentleg ikkje ein forfattar, men ein performancekunstnar, som også arbeider med bøker, video og installasjonar. Han har produsert over 300 ulike performancar med visningar i Europa, Asia og Amerika sidan tidleg på 80-talet.

Han gir ut såkalla «artists books» på eige forlag. Mange av hans bøker er tekstrelatert, men nokre er laga med utgangspunkt i teikningar eller foto.

Johannessen har nyleg hatt ei utstillinga på Galleri Giga, som vart vist i januar og februar.

Her er eit underfundig utdrag frå Johannessen si nyaste bok «Om menneska»:

- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Menneska har sitt det omkring på ein pitte pitte pitte liten blå prikk, som eigentleg er ei blå kule. Det er ganske mange menneske på denne pitte pitte pitte litle prikken og dei er kanskje det mest komplekse om lag no på denne prikken. Menneska er komplekse einar som kan konstruere og klumpe på eit komplekst vis.

(…)

Det viste seg at menneska stod bak sjokoladekakekonstruksjonen og dei var ein viktig brikke i klumpinga av sjokoladekaka. Sjokoladekaker er berre ein av mange mange konstruerte einar menneska kan klumpa. Menneska er veldig gode å konstruere, å klumpe og ikkje minst å klumse.