torsdag, 9. april 2020
- Annonse -
Heim Nyhende Næringsliv Aker BP inngår plattformallianse med Kværner og Aker Solutions

Aker BP inngår plattformallianse med Kværner og Aker Solutions

1027
Aker BP-sjef Karl Johnny Hersvik. Foto: Erlend Frafjord
- Annonse -

 

Aker BP fortsetter å satse på langsiktige partnerskap med leverandørindustrien. Nå har oljeselskapet blant annet fått Kværner og Aker Solutions med på laget.

Av: Erlend Frafjord, Sysla.no

Det var E24 som først meldte om Aker BPs allianse med  Kværner og Aker Solutions om bygging av faste offshoreinstallasjoner.

Rammeavtalen løper over seks år med opsjoner for å forlenge samarbeidet i ytterligere fire år.

Verdien av samarbeidet for de to leverandørbedriftene vil avhenge av hvor mange prosjekter Aker BP setter i gang under rammeavtalen.

- Annonse -

Aker Solutions skriver i en pressemelding at de skal levere ingeniør- og innkjøpstjenester inn i samarbeidet. Kværner skal på sin side stå for bygging og oppkobling av plattformdekk og -stålunderstell til faste offshoreplattformer.

Samarbeidet går fra å jobbe med små ubemannede brønnhodeplattformer til store feltsentre for olje- og gassproduksjon. De to selskapene skal bistå i hele prosessen, fra forhåndsutredning (Feed) til planlegging og oppfølging frem til ferdigstillelse.

– Å bli en strategisk alliansepartner med Aker BP åpner opp betydelige forretningsmuligheter for Kværner. Vår rolle i alliansen betyr at vi kan benytte ekspertisen og kapasiteten til hele Kværners organisasjon på Stord, Verdal og Forneby, sier Kværner-sjef Jan Arve Haugan.